Behandeling en medicatie bij colitis ulcerosa

De behandeling bij colitis ulcerosa is erop gericht de ontstekingsreactie in de dikke darm en de daarbij hoorden klachten van de ziekte te onderdrukken en opvlammingen tegen te gaan. Dit wordt voornamelijk gedaan met behulp van medicatie. Lees meer over de verschillende medicijnen bij colitis ulcerosa.

Reizen en medicatie

Wanneer je medicijnen gebruikt voor de behandeling van IBD is reizen in de meeste gevallen gewoon mogelijk. Het is verstandig om op tijd contact op te nemen met de MDL-arts en vooraf rekening te houden met een aantal punten.

Opvlammingen in het buitenland

Mensen met colitis ulcerosa moeten extra voorzorgsmaatregelen nemen voordat zij op reis kunnen. Hygiëne is een belangrijke factor waar extra rekening mee gehouden dient te worden tijdens een reis. Zo is de kans op diarree tijdens een reis verhoogd. Wanneer mensen met colitis reizigersdiarree oplopen, kan de ziekte opvlammen. Het is dus van belang dat dit zoveel mogelijk wordt voorkomen. Bij een actieve ontsteking in de darm, wordt reizen naar de tropen afgeraden.

Vaccinaties en behandeling

Er is een aantal vaccinaties dat niet samengaat met de afweer onderdrukkende medicatie. Bestaat toch de behoefte om naar risicolanden op reis te gaan en mag de vaccin niet bij de medicatie worden gegeven, dan is het verstandig om een afspraak bij de behandelende arts, de GGD of een Travel Clinic te maken. De arts en/of reizigersverpleegkundige kan dan vertellen of de reisplannen veilig zijn.

Beschikbaarheid medicatie in het buitenland

Bespreek met de arts, voorafgaand aan de reis, hoe het zit met de beschikbare medicatie in de landen die in de reisplanning staan.

Behandeling bij colitis ulcerosa

Operatie bij colitis ulcerosa

In sommige gevallen kan het nodig zijn om een operatie uit te voeren waarbij een deel van de dikke darm worden weggehaald. In ernstige gevallen kan het nodig zijn de gehele dikke darm te verwijderen.

Deel deze pagina:

Schrijf je in voor de online nieuwsbrief!

3

Je verlaat nu de website www.wijhebbencolitis.nl om naar een andere website te gaan. Links naar andere sites worden aangeboden voor het gemak van de gebruiker. Takeda Nederland bv is niet verantwoordelijk voor de inhoud of verdere links op deze sites. Wees je ervan bewust dat deze andere websites mogelijk eigen standaardvoorwaarden en een eigen privacybeleid hebben waar Takeda Nederland bv niet voor verantwoordelijk is.
Klik op OK om verder te gaan of klik op TERUG om terug te gaan naar de pagina die je als laatste bekeken hebt.